Start-up Loop combineert hightech met design in nieuwe oordopjes voor nachtleven

Feest in stijl en bescherm je oren op festivals, concerten en in nachtclubs

  • ​Unieke, ronde vorm Loop oordoppen ontwikkeld ism topexperts, zorgt voor perfecte akoestiek
  • Oordoppen zien er discreet en elegant uit, zijn comfortabel en herbruikbaar
  • Zijn fan: o.a. Sean Dhondt, Bert Lecomte (de Tuut) en al meer dan 500 early adopters
  • 1,1 miljard mensen riskeren gehoorschade door te luide muziek bij het uitgaan

 

Loop lanceert vandaag hightech oordopjes voor het uitgaansleven. De oordopjes hebben een elegant, discreet design, geven een uitstekende akoestiek en zijn zeer comfortabel. De oprichters van de startup kregen in hun studententijd zelf te maken met tinnitus. Ze vonden hun gading niet in het bestaande aanbod en ontwikkelden daarom zélf hoogtechnologische oordoppen die je oren perfect beschermen en tegelijk voldoende energie doorlaten om volop te kunnen genieten van de muziek. Loop werkt samen met experts zoals Dynamic Ear Company uit Delft en gerenommeerde partners in België, GB en de VS. De oordopjes zijn online te verkrijgen via www.loopnightlife.com en kosten 39 euro.

Tinnitus

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lopen 1,1 miljard mensen risico op gehoorschade door te luide muziek in discotheken, festivals en concerten. Toch draagt in België amper 15% van de mensen gehoorbescherming, de talrijke sensibiliseringscampagnes ten spijt.

Ook de oprichters van Loop, Maarten Bodewes en Dimitri O, ondervonden als studenten voor het eerst tinnitus - een tuut in de oren - na het uitgaan. Ze probeerden verschillende oordoppen uit, maar geen enkele bleek afdoende. “Bij het uitgaan wil ik volop van de muziek genieten, maar we vonden enkel oncomfortabele oordoppen die het geluid vervormen en er bovendien lelijk uitzien”, zegt Maarten Bodewes.

“We zijn er met Loop in geslaagd om de eerste oordoppen te ontwikkelen die je écht wilt dragen bij het uitgaan. Een uitstekende bescherming en geluidsbeleving, ultiem comfort en discrete looks aan een democratische prijs”, vertelt Dimitri O.

Perfect evenwicht bescherming én beleving 

De oordoppen van Loop zijn speciaal ontwikkeld voor het nachtleven en leveren een vlakke demping van 15 decibel. “15 dB is het perfecte evenwicht tussen bescherming en beleving”, legt Dimitri O, co-founder van Loop, uit.

Loop heeft een uniek rond en hol geluidskanaal dat garant staat voor een uitstekende akoestiek en perfecte bescherming van je oren. Die technologie ontwierp Loop in samenwerking met Dynamic Ear Company, gespecialiseerd in akoestiek en gehoorbescherming. “Het ronde geluidskanaal is cruciaal voor de uitstekende akoestiek van Loop en definieert haar elegante vorm. Het zorgt voor een natuurlijke klankweergave waardoor muziek en stemmen helder klinken, maar minder luid“, voegt Maarten Bodewes, co-founder van Loop, toe.

Artiest Sean Dhondt en Tinnitus-expert Bert Lecomte zijn fans

De Loop oordoppen zijn compact en passen door de ronde vorm perfect in het oor. Ze blijven zitten tijdens het dansen en je kunt ze gemakkelijk in- en uitnemen. Omdat elk oor uniek is, krijg je geheugenschuim en siliconen oortips mee voor de beste pasvorm.

"Al sinds mijn 14de loop ik rond met een tuut in mijn oren, tinnitus dus. Van naar concerten te gaan en zelf als drummer luid te spelen, zonder oordoppen." Verklaart zanger én drummer Sean Dhondt, "Sindsdien is dat anders. Ik heb altijd oordoppen op zak, recent ook die van Loop: sluiten de gehoorgang goed af, filteren de schadelijke frequenties op zo'n manier dat je nog steeds een fijne muziekbeleving hebt en zién er cool uit. Iets wat ik als 14-jarig ventje nooit had durven dromen."

Ook Bert Lecomte, organisator van de Tuut van Tegenwoordig is zeer positief over Loop. “Mooi en uniek design, zeer goede muziekkwaliteit en zit comfortabel in de oren. Zelfs na uren onafgebroken te gebruiken geen last van de oordoppen. Ik ben fan!”

Hightech innovatie met topexperts

Loop werkt voor de ontwikkeling van zijn oordopjes samen met nationale en internationale experts op het gebied van akoestiek.

Samen met Dynamic Ear Company (Nederland) – leider in akoestisch onderzoek en gehoorbescherming – ontwierp Loop het holle geluidskanaal en de geavanceerde filter van Loop.

Tenco (België) produceert door middel van 3D-printing het unieke hightech geluidskanaal van de oordoppen, in laagjes van 50 micrometer in een hypoallergene kunststof.

Voor een ultiem draagcomfort werkt Loop samen met Trinity (UK) en Comply (VS), tevens leveranciers van de bekende hoofdtelefoonmerken.

Verschillende edities en gratis verzending

Loop lanceert vandaag de matzwarte editie van zijn oordoppen, die discreet in het oor zitten. In de loop van de komende weken zal Loop ook blauwe, rode en witte versies aanbieden. “En intussen werken we ook aan gouden en andere speciale uitvoeringen”, verklapt Maarten Bodewes.  

Loop is exclusief online te koop via www.loopnightlife.com voor 39 euro incl. BTW. Verzending naar België en Nederland is gratis. Loop is gevestigd in Antwerpen, de Europese hoofdstad van mode en nightlife.

Contact
Ellen Kruijzen
Marketeer Loop | ellen@loopnightlife.com | +32 476 67 73 06
Maarten Bodewes
Co-founder Loop | maarten@loopnightlife.com | +32 472 88 12 03

Links
Beeldendatabank
Uitgebreid persdossier

Foto's