Start-up Loop combineert hightech met design in nieuwe oordopjes voor nachtleven

Loop Glorious Gold

(Antwerpen, België) Loop lanceert nieuwe oordopjes die je gehoor beschermen en er fantastisch uitzien. De oordopjes hebben een elegant design, geven een uitstekende akoestiek en zijn zeer comfortabel. Door een akoestisch kanaal en filter te combineren zorgt Loop ervoor dat je geen gehoorschade oploopt, terwijl je er ook nog geweldig uitziet.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie loop je al risico op gehoorschade na een dagelijkse blootstelling van één uur aan 90dB. Dit vooral door te luide muziek in discotheken, festivals en concerten. Toch draagt in België zeven op de tien jongeren geen gehoorbescherming tijdens feestjes of festivals. Vier op vijf ligt er ook niet van wakker dat ze gehoorschade zullen oplopen. Oordopjes zijn namelijk niet ‘cool’. Ondanks dit heeft 65% van deze jongeren wel al te kampen gehad met oorsuizingen.

Ook de oprichters van Loop, Maarten Bodewes en Dimitri O, ondervonden als studenten voor het eerst tinnitus - een tuut in de oren - na het uitgaan. Ze probeerden verschillende oordoppen uit, maar geen enkele bleek afdoende. “Bij het uitgaan wil ik volop van de muziek genieten, maar we vonden enkel oncomfortabele oordoppen die het geluid vervormen en er bovendien lelijk uitzien”, zegt Maarten Bodewes.

“We zijn er met Loop in geslaagd om de eerste oordoppen te ontwikkelen die je écht wilt dragen bij het uitgaan. Een uitstekende bescherming en geluidsbeleving, ultiem comfort en discrete looks aan een democratische prijs”, vertelt Dimitri O.

Perfect evenwicht bescherming én beleving 

De oordoppen van Loop leveren een vlakke demping van 20 decibel. “20 dB is het perfecte evenwicht tussen bescherming en beleving”, legt Dimitri O, co-founder van Loop, uit.

Loop heeft een uniek rond en hol geluidskanaal dat garant staat voor een uitstekende akoestiek en perfecte bescherming van je oren. “Het ronde geluidskanaal is cruciaal voor de uitstekende akoestiek van Loop en definieert haar elegante vorm. Het zorgt voor een natuurlijke klankweergave waardoor muziek en stemmen helder klinken, maar minder luid“, voegt Maarten Bodewes, co-founder van Loop, toe.

Artiest Sean Dhondt en Tinnitus-expert Bert Lecomte zijn fans

De oordoppen van Loop zijn compact en passen door de ronde vorm perfect in het oor. Ze blijven zitten tijdens het dansen en je kunt ze gemakkelijk in- en uitnemen. Omdat elk oor uniek is, krijg je geheugenschuim en siliconen ear tips mee voor de beste pasvorm.

"Al sinds mijn 14de loop ik rond met een tuut in mijn oren, tinnitus dus. Van naar concerten te gaan en zelf als drummer luid te spelen, zonder oordoppen." Verklaart zanger én drummer Sean Dhondt, "Sindsdien is dat anders. Ik heb altijd oordoppen op zak, recent ook die van Loop: sluiten de gehoorgang goed af, filteren de schadelijke frequenties op zo'n manier dat je nog steeds een fijne muziekbeleving hebt en zién er cool uit. Iets wat ik als 14-jarig ventje nooit had durven dromen."

Ook Bert Lecomte, organisator van de Tuut van Tegenwoordig is zeer positief over Loop. “Mooi en uniek design, zeer goede muziekkwaliteit en zit comfortabel in de oren. Zelfs na uren onafgebroken te gebruiken geen last van de oordoppen. Ik ben fan!”

Van Glorious Gold naar Raving Red

Loop is beschikbaar in vijf verschillende kleuren: Midnight Black, Swinging Silver, Glorious Gold, Flirty Rose Gold en Raving Red. Elke set bevat zes silicone ear tips, zes ear tips van geheugenschuim en een handig leer zakje voor ze op te bergen.

Loop is online te koop via eu.loopearplugs.com voor €29,95. Loop is gevestigd in Antwerpen, de Europese hoofdstad van mode en nightlife.

Links 
Uitgebreid persdossier

Contact

Maarten Bodewes
Co-founder
[email protected] | +32 472 88 12 03

Dimitri O
Co-founder
[email protected] | +32 472 22 47 39

Foto's

Loop Glorious Gold & Swinging Silver

Loop Swinging Silver in hand

Loop Midnight Black in ear

Loop tech

 

 

Back to blog